Thursday, January 10, 2013

My Life as a VIP: Its complete now!


ya,saya SANGAT lambat (draft disimpan selama 3bulan) tapi baru sekarang saya ada kekuatan or masa untuk post,.ecececece
amaran: post ini adalah luahan hati seorang fangirl aka VIP,sila jangan scroll lagi jika anda tidak berminat!



27th October 2012
Very very very important sweet fantastic wonderful day ever!
kalaulah boleh diulang saya mahu lagi dan lagi dan lagi,okay,over sangat! tapi itulah hakikatnya.
seriously i just cant get enough of them!
baiklah sebelum saya jadi lebih gila lagi, mari saya ceritakan tentatifnya! :P



saya bertolak ke KL dengan nekadnya,seorang diri (saya seorang buta jalan,dan tidak pernah ke KL driving,alone) pada 26 Oktober pada tepat pukul 12 tengahhari.



konon2 sebelum bertolak ambil semangat dengan pegang my cute crownstick!

















dengan menggunakan jasa baik Cik GPS,saya selamat sampai kira-kira pukul 330 petang,dan terus ke Klang untuk berjumpa my dearest friend, Zura.

Makan,borak/gosip,makan

Zura bawa saya ke Setia City Mall,mall baru kat Klang,sangat besar,penat nak jalan,kami beli raincoat kat Daiso (kat Twitter kecoh suruh bawa,as you know at that time its rainy season!)

Dan kami ke Stadium Merdeka,kononnya nak pergi survey untuk hari esok supaya tak kelam kabut.


Cubaan mengintai dari celahan pagar!



Balik rumah zura,gosip,siapkan barang untuk hari penting,tidur, ZzzZZZzzzzZZz




Yeay!! D-day!!!!! the day that i'm waiting for! *slap myself* cant believe i can finally meet them!
pukul 530 pagi,dengan semangat berkobar-kobar bangun,mandi,bersiap

Pukul 730 pagi singgah McD,beli breakfast,set GPS,.heeee :)


Pukul 815 sampai dengan jayanya, tertipu dengan pakcik parking,kena bayar RM20!
Wow! dah ramaiiiiiii VIPsssss
ya,saya memang jangkakannya sebab ramai yang plan untuk bermalam di luar stadium
anyway,tak kisah,cepat pergi beratur!
kami orang yang ke 34 untuk tiket Cat 3
hati berbunga,ya,atleast mungkin boleh dapat tempat depan!

Beratur,breakfast, bila dah penat duduk,minta orang sebelah jaga tempat (LOL), pergi jalan2 kat booth yang jual macam macam!

window shopping, window shopping, usha orang! heee

Next, pic pic pic





i kiss you Ji!




Snap gambar ni dengan pantasnya sebab ada abang guard yang jaga dan sebenarnya tak boleh masuk dalam tu,.haha
Then,beratur lagi dan lagi..awalnya memang ikut nombor yang kami dapat masa sampai tu,tapi bila crew kat situ dah mula nak buka pagar,semua orang pun serbu! adoi,memang takberguna langsung la nombor tu! grrrrr memang stress la masa tu,.orang yang sampai lambat dapat depan dari kami,mana la tak angin!


dah masuk pagar,beratur lagi,tidak mengapa,demi bigbang,aku sanggup! dan lebih dramatik lagi bila dengan tiba-tiba hujan! ohmy! cepat-cepat pakai baju hujan (ya,sangat membantu)

waiting..in the rain..

The raincoat




Infront of me


At the back


Tunggu lama sampailah ada dengar muzik dari dalam stadium,apa lagi,semua menjerit excited! yes,they are having rehearsal! semangat pergi intai konon dapat tengok dari celah-celah pagar,last2 frustated! haha


Then,tunggu lagi. O.O

Yang penting,muka kena maintain!

dan akhirnya,tibalah masa untuk masuk ke stadium! yeay! masa ni lagilah haru biru sebab semua orang dah mula nak bertolak-tolak...adoi..tak boleh sabar ke,semua orang akan dapat masuk la,bezanya depan belakang je! haha

sampaikan crew yang jaga pintu masuk pun tak check sangat beg dan tiket! rasanya ada je yang terlepas! isk3

My front view selepas berpenat lelah berlari ke dalam stadium

The Stage!

Stadium Merdeka- Historic place for us,VIPs

My Forever Lovely CrownLightstick

Happy me :)

Finally,after the long waiting! cries u_u

Ini adalah kali kedua aku ke konsert,yang pertama Super Show 3, tetapi yang bezanya SS3 tu dapat seating,yang ni rockpit, jadi ini adalah konsert pertama rockpit! jadi persediaan mental dan fizikal aku sangatlah kurang sedangkan itula yang paling penting!


The worst is,i left my water in the car! pftttt! sangat merosakkan mood aku! dan lagi,sebab excited sangat,jadi keliru sama ada nak rekod atau nak fully enjoy the show.. and i got my lesson, in their next concert,i should just enjoy the show eventhough hati nak sangat rekod konon untuk memori!



throughout the concert,i'm just trying to delete some of old photos as stupid me forgot to clear the phone memory! huaaa padahal dah semangat beli powebank konon nak spare bateri,last2 memori yang tak cukup! :(

So kat situ dah hilang fokus :(
Lepas tu,Ji sangat jarang nak datang ke tempat aku! so sad actually, hanya Tabi dan Ri je yang selalu datang! anyway its just good enough to see them live! 

tup tup dah sampai lagu Haru-haru,the song that makes me a VIP,huaaa so happy to be able sing along with them and ofcourse fellow VIPs :)

Tup tup tup juga, its the encore time! eh cepat sangat! why why? tak puas lagi! lol :P

masa ni memang mata liar cari Ji je! :) hope to see you again!
then its finally a real goodbye from them u_u
Happy me after the concert :)

Nak keluar dari stadium lagi lah sangat menyeksakan! nak sangat cepat balik sebab satu badan dah lenguh standing and jumping huuu

balik rumah zura,terus terbungkang!


Tired,but its nothing compared to the feeling of watching them live! like finally! i've never imagined myself to watching them live in Malaysia actually because my dream was just going to BigShow in Korea,but yeah,there are finally here! :) one word, HAPPY :)


Kwon Jiyong,Dong YoungBae, Choi Seunghyun, Kang Daesung, Lee Seunghyun, uri BigBang!

Hope to see you guys again and again! thanks for this lovely memory!

p/s: Thanks to my sweetie,Zura too, love you
p/s/s: part 2 will be chasing them in hotel and airport! coming soon :P
















 















3 comments:

  1. wow. fanatik betul ni. hehehe.. cepat2 part 2.. nak tahu ape jadi. ngee~~

    ReplyDelete
  2. aww,. malu ngan mak! :P ehehe part 2? maybe another month? hahaha

    ReplyDelete